Publiczna Szkoła Podstawowa im. Przyjaciół Dzieci w Przytyku

Jadłospis

JADŁOSPIS   NA  MIESIĄC   LiSTOPAD 2017 r.

 

LP.

DATA

OBIAD

1.

06.11.17

Pomidorowa  na łopatce wieprzowej z makaronem i warzywami  marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki), jabłko

2.

07.11.17

Kotlet mielony, ziemniaki, sałata ze śmietaną, mięta z cytryną 

3.

08.11.17

  Grochówka na kiełbasie z ziemniakami i warzywami (marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki), pieczywo mieszane,    1/4 pomarańcza

4.

09.11.17

Potrawka z piersi kurczaka, ryż, sur. z białej kapusty ( marchew, kapusta biała, cebula, jabłko, olej), sok jabłko- gruszka

5.

10.11.17

Barszcz czerwony, na udkach z ziemniakami i warzywami ( marchew, pietruszka, seler, por, ), pieczywo mieszane, ½ banana

6.

13.11.17

Zalewajka z ½ jajka, z ziemniakami na łopatce  wieprzowej i kiełbasie, pieczywo mieszane, mandarynka

7.

14.11.17

Filet z piersi kurczaka panierowany ( bułka tarta, siemię, sezam, płatki kukurydziane, jajko), z ziemniakami , sur. z marchewki, jabłka, por, jogurt naturalny, śmietana),  herbata owocowa

8.

15.11.17

Ogórkowa na udkach z ziemniakami i warzywami ( marchew, pietruszka, seler, por, ogórek kiszony), pieczywo mieszane, jabłko

9.

16.11.17

Sztuka mięsa, makaron, sur. z kapusty pekińskiej ( kapusta pekinka, papryka, rzodkiewka, szczypiorek, jogurt naturalny),  sok jabłkowy

10.

17.11.17

Ryba panierowana ( bułka tarta, siemię lniane, płatki kukurydziane, jajko), z ziemniakami, sur. z kiszonej kapusty, ( kapusta kiszona, marchew, cebula, jabłko, olej), herbata z cytryną

11.

20.11.17

Selerowa na łopatce  wieprzowej  z makaronem i warzywami ( marchew, seler, por, pietruszka, natka pietruszki ), ¼ pomarańcza

12.

21.11.17

Udko pieczone, ziemniaki sur. z buraczków ćwikłowych, mięta z cytryną

13.

22.11.17

Jarzynowa na udkach z ziemniakami i  warzywami ( mieszanka warzywna mrożona), pieczywo mieszane, ½ gruszki

14.

23.11.17

Strogonof, kasza gryczana jasna, sur z czerwonej kapusty, sok jabłko-aronia

16.

24.11.17

Makaron z serem, musem truskawkowym,

16.

27.11.17

Krupnik z kaszą jęczmienną na łopatce wieprzowej z ziemniakami i warzywami ( marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki), pieczywo mieszane, ½ banana

17.

28.11.17

 Pierogi z mięsem i kapustą, sur. wiosenna ( sałata lodowa, pomidor, szczypiorek, ser feta, olej ,kompot z truskawek

18.

29.11.17

Kapuściana na kiełbasie z ziemniakami i warzywami ( marchew, kapusta biała, pietruszka, seler, por, natka pietruszki ), pieczywo mieszane, jabłko

19.

30.11.17

Spagetti z makaronem i warzywami ( marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki), mięta z cytryną, sok jabłko- gruszka