Publiczna Szkoła Podstawowa im. Przyjaciół Dzieci w Przytyku

Jadłospis

JADŁOSPIS   NA  MIESIĄC  LUTY 2018r

 

 

LP.

DATA

OBIAD

1.

01.02.18

Kapuśniak na kiełbasie, pieczywo mieszane, mięta z cytryną

2.

02.02.18

Leniwe z bułką tartą, herbata owocowa

3.

05.02.16

Neapolitańska z makaronem  na  łopatce wieprzowej z warzywami                    ( marchew, pietruszka,  seler, por, natka pietruszki, ½ banana

4.

06.02.18

Mielony panierowany ( bułka tarta, siemię lniane , otręby pszenne), ziemniaki, buraczki zasmażane, herbata z cytryną

5.

07.02.18

Grochowa na wieprzowinie i kiełbasie, z ziemniakami i warzywami                ( marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki) pieczywo mieszane,   1/2 gruszki  

6.

08.02.18

Pyzy z mięsem, sur. białej kapusty ( kapusta biała, marchew, jabłko, cebula, musztarda, olej),  sok jabłko-marchew

7

09.02.18

Ryba panierowana ( bułka tarta, sezam, płatki kukurydziane), ziemniaki, sur. z kiszonej kapusty ( marchew, kapusta kiszona, jabłko, cebula, olej), sok jabłko-gruszka

8.

12.02.18

Zalewajka , ½ jajka na kiełbasie  z ziemniakami , pieczywo mieszane, ½ kiwi

9.

13.02.18

Sztuka mięsa, kasza gryczana, sur. z  ogórka kiszonego (  marchew, jabłko, ogórek kiszony, olej, musztarda), kompot z truskawek

10

14.02.18

Jarzynowa na udkach z ziemniakami i warzywami ( mieszanka warzywna mrożona), pieczywo mieszane, mandarynka

11.

15.02.18

Schabowy panierowany ( jajko, mąka), ziemniaki, marchewka zasmażana, sok jabłkowy

12.

16.02.18

Barszcz czerwony na udkach  z ziemniakami i warzywami ( marchew, pietruszka, seler, por, buraczki ćwikłowe), pieczywo mieszane, jabłko

13.

19.02.18

Krupnik na łopatce wieprzowej z ziemniakami i warzywami ( marchew, pietruszka, seler, por, natka pietruszki), pieczywo mieszane, ¼ pomarańcza

14.

20.02.18

Potrawka z piersi kurczaka, , ryż, sałata lodowa ( sałata lodowa, pomidor, szczypiorek, śmietana),herbata owocowa

15.

21.02.18

Brokułowa na udkach z ziemniakami i warzywami ( marchew, pietruszka, seler, por, brokuł), pieczywo mieszane, ½ gruszki

16.

22.02.18

Strogonof, kluski śląskie, sur, z czerwonej kapusty, sok jabłko-marchew

17.

23.02.18

Makaron z serem, mięta z cytryną

18.

26.02.18

Porowa na udkach z ziemniakami i warzywami ( marchew, pietruszka, seler, por, ), pieczywo mieszane, ½ banana

19.

27.02.28

Gołąbki po kaszubsku ( kapusta pekinka, papryka, seler, pietruszka, marchew), ziemniaki, sur. z marchewki, jabłka, pora), kompot z mieszanki owocowej

20.

28.02.28

Szpinakowa z ½ jajka na udkach z ziemniakami i warzywami ( marchew, pietruszka, seler, szpinak,  por), pieczywo mieszane, jabłko